1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Korkmaz: 18 yıl elektrik faturasından kurtulun

Korkmaz: 18 yıl elektrik faturasından kurtulun

Solarçatı kurucusu Utku Korkmaz, QNB Finans Leasing ile yaptıkları bu işbirliği ile kurdukları çatı üstü güneş santrallerinden elektrik üretenlerin 18 yıl elektrik faturası vermekten kurtulacağını söyledi.

Korkmaz: 18 yıl elektrik faturasından kurtulun

Enerji Günlüğü - Solarçatı kurucusu Utku Korkmaz, QNB Finans Leasing ile yaptıkları bu işbirliği ile kurdukları çatı üstü güneş santrallerinden elektrik üretenlerin 18 yıl elektrik faturası vermekten kurtulacağını söyledi.

Solarçatı Kurulum Hizmetleri A.Ş. ve QNB Finans Leasing arasında çatı üzeri güneş enerjisi santralleri kurulumu projelerini kapsayan bir işbirliği protokolü imzalandı. protokol çerçevesinde danışmanlık ve kurulum hizmetleri Solarçatı tarafından yapılan çatı üstü güneş enerjisi projelerinde Qnb Finansleasing finansal çözüm ortağı olarak yer alacak.

18 YIL ELEKTRİK FATURASINDAN KURTULUN

Solarçatı kurucusu Başkanı Utku Korkmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, QNB Finans Leasing ile yaptıkları bu işbirliği çerçevesinde çatısından güneş elektriği üretenlerin 6-7 yılda arasında QNB Finans Leasing’e finansman ödemelerini tamamlayarak yaklaşık 18 yıl elektrik faturasından kurtulacaklarını söyledi. 

Güneş enerjisi çatı uygulamalarının finansman maliyeti de dahil 6-7 senede kendini amorti edebildiğine dikkat çeken Korkmaz, sistemin ömrünün de 25 sene olduğunu hatırlatarak, “Elektrik faturanızı 6-7 sene dağıtım şirketine ödemek yerine işte QNB Finans Leasing şirketine ödeyin ve geri kalan 18 senede elektrik faturasından kurtulun. Sistemin aslında özeti bu. Tabi bu hikaye elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte solar bataryalar, solar şarj istasyonları, garajlar, bir sürü solar çözüm hayatımıza girecek. Girmek zorunda, çünkü ekonomisi bitti” dedi.

ÜRETTİĞİNİ SATMAK MANTIKLI DEĞİL

Meskenlerde 10 kW’a kadar, işletmelerde de 5 MW’a kadar fazla elektriğin satış imkanı olduğunu ama satmak yerine ürettiğini tüketmenin daha kazançlı olduğunu belirterek, “Ancak burada şu anda tek zamanlı elektrik birim fiyatından yararlanıyorsunuz. Bu nedir? Şu anda meskenler için 0.26 TL/kWh. Ödediğiniz elektrik faturası içerisinde elektrik bedeli var. Yani tek zamanlı tarife birim fiyatı var, dağıtım sistemi kullanım bedeli var, TRT payı var, elektrik enerjisi var, belediye tüketim vergisi var. Eğer ürettiğinizi tükettiğinizle mahsup ederseniz bunların hepsinden tasarruf ediyorsunuz. Fazla elektriği satarsanız sadece tek zamanlı elektrik birim fiyatından satıyorsunuz. Bir de üzerine dağıtım sistemi kullanım bedeli ödüyorsunuz ki bu da 0.14 TL/kWh. Yani az önce anlattığım ürettiğinizi tükettiğinizde tasarrufunuz yaklaşık 10 cent iken, ürettiğinizi fazla olarak şebekeye sattığınızda ekonomik kazancınız kilovatsaat başına 2 cent. O yüzden de satmak mantıklı değil” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK- Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler