1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kosta Rika, ulaşımda yüzde yüz elektriğe geçecek

Kosta Rika, ulaşımda yüzde yüz elektriğe geçecek

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkesi Kosta Rika, tüm ulaşım araçlarını bir kaç yıl içinde tamamen elektrikli hale getirmek için bazı teşvikleri...

Kosta Rika, ulaşımda yüzde yüz elektriğe geçecek

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkesi Kosta Rika, tüm ulaşım araçlarını bir kaç yıl içinde tamamen elektrikli hale getirmek için bazı teşvikleri yürürlüğe koydu.

Elektrik üretiminin yüzde 99’unu yenilenebilir kaynaklardan üreten Orta Amerika ülkesi Kosta Rika, şimdi de ulaşımının tamamını elektrikli yapmanın yasal adımlarını attı. Kosta Rika, fosil yakıtlı araçların uzun vadede trafikten kaldırılması amacıyla 25 Ocak'ta, yeni bir elektrikli ulaşım teşvik yasası çıkardı. Yasa, elektrikli araçlara satış, gümrük ve dolaşım vergilerinden muafiyet sağlıyor ve elektrikli araç kullanan kişilere belediye otoparklarını ücretsiz kullanmalarına izin veriyor.

Kosta Rika Cumhurbaşkanı Luis Guillermo Solis yasanın imzalanması sırasında yaptığı açıklamada "Bu yasa, Kosta Rika'nın otomobillerden, kargo araçlarına, tren ve otobüslere kadar tüm araç filosunu sadece birkaç yıl içinde, yüzde 100 elektrikli araçlarla değiştirmeyi mümkün kılacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler