1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Letonya, komşusu Estonya’nın LNG terminalini kullanacak

Letonya, komşusu Estonya’nın LNG terminalini kullanacak

LNG terminali kurulumunu ticari olarak uygun bulmayan Letonya, komşusu Estonya’nın inşa etmekte olduğu Paldiski sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinin ortak kullanacak.

Letonya, komşusu Estonya’nın LNG terminalini kullanacak

Enerji Günlüğü - Letonya, doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla Estonya'daki Paldiski LNG terminalini ortak kullanmayı planlıyor.

Letonya İklim ve Enerji Bakanlığı'ndan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, Letonya, ülkenin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek için Estonya'daki Paldiski sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinin ortak kullanımı üzerinde çalışmaya başlayacak. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ticari açıdan fizibıl olmayacağı ve Estonya'da bulunan ve yapımı sürmekte olan Paldiski LNG terminaline erişim sağlanabileceği gerekçesi ile ülkede LNG terminali yapılmamasının tercih edilmediği kaydedildi. Açıklamada, “İklim ve Enerji Bakanlığı, Letonya'nın doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla Estonya'daki Paldiski LNG terminalinin ortak kullanımına erişim düzenleme çalışmalarına başlayacak” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler