1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil iki yeni petrol sahası için İran ile görüşüyor

Lukoil iki yeni petrol sahası için İran ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ile iki yeni petrol sahasında geliştirmek için görüşmeler yürütüyor.Rusya'nın...

Lukoil iki yeni petrol sahası için İran ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ile iki yeni petrol sahasında geliştirmek için görüşmeler yürütüyor.

Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil, İran petrol sahalarına bu yıl tam olarak bir dönüş yapmayı bekliyor. Lukoil Başkan Yardımcısı Gati al-Jebouri, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ile İran'ın Orta Batısında bulunan Abe Timur ve Mansuri petrol sahalarının geliştirilmesinde yer almak için görüşmeler yürüttüklerini açıkladı.

Gati al-Jebouri, önerdikleri çalışma planı İran tarafından onaylanması halinde anlaşma koşullarının ve maliyet yapısının ne olacağı konusunda aktif olarak görüşmelere başladıklarını kaydederek, bu yılın ilk yarısında İran tarafının bir karar vermesini beklediklerini belirtti. 

İran'a uygulanan yaptırımların tamamen kalkması sonrasında İran'daki projelerde yer almak isteyen Lukoil, 2015 yılı Nisan ayında İran'da bulunan çalışma ofisini yeniden faaliyete geçirdi. Lukoil ayrıca, özellikle de yaptırımlar nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldığımız Anaran projesiyle ülkeye yeniden dönmesini sağlamak için İranlı yetkililerle görüşmeler yapıyor. Yaklaşık 2 milyon varil rezervi bulunan Anaran petrol sahasını içeren projeden Lukoil, 63 milyonluk kayıpla, 2007 yılında İran'a uygulanan yaptırımlardan dolayı geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler