1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil, Litasco’yu satacak

Lukoil, Litasco’yu satacak

Enerji Günlüğü - Rus özel petrol şirketi Lukoil, ABD yaptırımları ve aleyhine açılan davalar nedeniyle İsviçre merkezli iştiraki Litasco’yu satma...

Lukoil, Litasco’yu satacak

Enerji Günlüğü - Rus özel petrol şirketi Lukoil, ABD yaptırımları ve aleyhine açılan davalar nedeniyle İsviçre merkezli iştiraki Litasco’yu satma kararı aldı.

Rusya'nın en büyük ikinci petrol şirketi Lukoil, çalışmalarını Sibirya’da yoğunlaştırmak için deniz aşırı yatırımlarını elden çıkarma planının ilk adımını atmaya hazırlanıyor. denizhaber.com'da yer alan habere göre, Lukoil, ABD tarafından uygulanan yeni yaptırımların faaliyetlerini zorlaştıracağı ve aleyhinde açılan davlardan dolayı Cenevre merkezli iştiraki Litasco’yu satma kararı aldı.

Interfax’ta yer alan bir habere göre Lukoil’in CEO’su Vagit Alekperov Litasco’nun satışının planlandığını doğruladı. Konunun Kasım ayında yönetim kurulu tarafından ele alınacağını söyleyen Alekperov bunu dışında detay vermedi.

2 Ağustos’ta Başkan Donald Trump tarafından imzalanan yaptırım kararı Washington'un Moskova’ya, 2014’te Rusya’nın Kırım’ı topraklarına katması ve Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı hareketleri desteklemesi sonucu uyguladığı yaptırımlardan sonraki en sert yaptırım olarak kayıtlara geçti. Lukoil de yaptırım listesinde yer alıyor.

Öte yandan, Litasco aleyhine İngiltere'de bazı taşıma şirketleri tazminat davaları açtı. Tahkim Mahkemesi henüz davaları sonuçlandırmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler