Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yer alan ARİ/TPO/K/F18-b4-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsat sahasında planladığı doğalgaz boru hattı tesisi için kamulaştırma müracaatında bulundu.
Alacaoğlu Osmancık-1 ile Alacaoğlu-10 mevkileri arasındaki hat için gerekli arazilerde maliklerle rayiç bedel üzerinden uzlaşı zemini bulunamadı. Lüleburgaz 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından acele el koyma kararı verilen parseller için 19.01.2026 tarihinde Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru ulaştı.
Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi Alacaoğlu köyünde bulunan 448 numaralı parselin 583,09 metrekare, 460 numaralı parselin 308,52 metrekare ve 474 numaralı parselin 563,78 metrekarelik kısımları için 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu gereğince kamulaştırma kararı bekleniyor.



