1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Malatya’da 78 MW’lık depolamalı GES kurulacak

Malatya’da 78 MW’lık depolamalı GES kurulacak

Viva 5 Enerji, 1 milyar 673 milyon lira yatırımla Malatya’da 78 MW kurulu gücünde Yazıhan Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Malatya’da 78 MW’lık depolamalı GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Malatya’nın Yazıhan ilçesinde 78 MW kurulu gücünde Yazıhan Güneş Enerji Santrali (GES) ve 93,6 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Viva 5 Enerji A.Ş. tarafından Malatya ili, Yazıhan ilçesi sınırları içerisinde 78 MW kurulu gücünde Yazıhan Güneş Enerji Santrali (GES) ve 93,6 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) tesis edilmesi ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 1 milyar 673 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında yaklaşık 137 hektarlık alanda kurulacak güneş enerji santralinde her biri 550 Wp gücünde 168 bin 480 adet monoperc hücre tipi tek eksen fotovoltaik modül, her biri 1 MWe gücünde olmak üzere 78 adet GES evirici kullanılacak. Ayrıca, toplam 78 MWe kurulu gücünde ve toplam 93,6 MWh kapasitede, teknolojisi lityum-iyon olan elektrik depolama ünitesi kurulacak. 

Santralde yılda 156 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Bu miktar ise yaklaşık 46 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Üretilen elektrik proje sahası sınırları içinde yer alan bir trafo merkezi yoluyla ulusal şebeke elektrik iletim ağına ihraç edilecek. 

Enerji Günlüğü