1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Metemtur 5 iştirakini tek potada toplayacak

Metemtur 5 iştirakini tek potada toplayacak

Metemtur Enerji, bağlı ortaklığı olan 5 güneş enerjisi şirketini Kare1 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ’de birleştirmeyi planlıyor.

Metemtur 5 iştirakini tek potada toplayacak

Enerji Günlüğü - Metemtur Enerji, iştiraki olan Kare2, Kare3, Kare4 ve Kare5 şirketlerini Kare1 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ’de birleştirmek üzere karar aldı.

Metemtur Yatırım Enerji Turizm ve İnşaat AŞ [METUR], yüzde 100 bağlı ortaklığı 5 şirketi tek potada toplayacak. Kare1 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ, Kare2 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ ile Kare3 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ, Kare4 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ ve Kare5 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ'nin bütün aktif ve pasifleriyle birlikte devir alarak Kare1 Güneş Enerjisi Üretim ve Ticaret AŞ şirketi bünyesinde birleştirecek.

Şirket, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 155 nci maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi ve 156 ncı maddesi hükümleri ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20 nci maddeleri uyarınca kolaylaştırılmış birleşme hükümlerine göre yaptığı devir işlemi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasına yönelik kararlar aldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler