1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Meya, Ağrı’da jeotermal kaynak arayacak

Meya, Ağrı’da jeotermal kaynak arayacak

Meya Jeotermal Enerji, Ağrı’da jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla ruhsatlı alanda bir adet jeotermal sondaj kuyusu açacak.

Meya, Ağrı’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Ağrı’nın Diyadin ilçe sınırları içinde RN:11 ruhsat numaralı sahada bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Ağrı İli, Diyadin İlçesi, Mollakara Köyünde RN:11 ruhsat numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatı sınırları içerisinde Meya Jeotermal Enerji A.Ş. tarafından jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması planlanıyor. Yaklaşık 2 milyon lira değerindeki proje kapsamında 2 bin metrekarelik alanda bir adet jeotermal sondaj kuyusu açılacak. 

Jeotermal kaynak arama çalışmaları için proje alanında yüzeyden yeraltına doğru sondaj makinesi ile 1300-1700 metre derinliğe kadar inilecek. Dönmeli (rotary) sondaj tekniği kullanılarak açılacak kuyu, tespit ve arama amaçlı olup, arama sondajlarında karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapılacak. Bu çalışmalar sonrasında elde edilen sondaj verileri ile jeotermal kaynağın özellik ve rezervine ilişkin durum tespiti yapılacak.

Jeotermal arama faaliyetlerinin olumlu sonuçlanması durumunda ise, üretim aşamasına kadar sondaj deliği vanalanarak bekletilerek akışkanın kontrolü sağlanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler