1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Microsoft karbon nötrlüğün ötesine geçmeyi hedefliyor

Microsoft karbon nötrlüğün ötesine geçmeyi hedefliyor

2030 yılında bütün tedarik zincirlerinde karbon negatif hedefi koyan Microsoft, ayrıca 2050 yılına kadar atmosferden emisyon emerek bugüne kadar neden olduğu karbon emisyonlarını sıfırlayacak.

Microsoft karbon nötrlüğün ötesine geçmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - 2030 yılında bütün tedarik zincirlerinde karbon negatif hedefi koyan Microsoft, ayrıca 2050 yılına kadar atmosferden emisyon emerek bugüne kadar neden olduğu karbon emisyonlarını sıfırlayacak.

Dünya teknoloji devlerinden Microsoft, 2030 yılında bütün tedarik zincirlerinde karbon negatif olacağını duyurarak şirket sürdürülebilirliği tarihinde bir ilke imza attı. 2030 yılı için hedeflediği karbon negatif grafiğinin üzerine Microsoft 2050 yılında, 45 yıl önce kurulduğundan beri geçen sürede doğrudan ya da elektrik tüketimi yoluyla salmış olduğu tüm miktarın üzerinde karbon temizliği yapmayı da planlıyor.

Açıklamalara göre, Microsoft tüm faaliyet alanlarında bir yılda toplam 16 milyon ton emisyona neden oluyor. Microsoft ayrıca kullanıcıların bulut bilişim (cloud computing) kaynaklı emisyon etkilerini hesaplamaları için yeni bir Sürdürülebilirlik Hesap Makinesi (Sustainability Calculator) çıkaracağını da duyurdu.

1 MİLYAR DOLARLIK İNOVASYON FONU

Microsoft CEO’su Satya Nadella da, şirketin karbon azaltımı ve karbon çekme teknolojilerinin geliştirilmesi adına 1 milyar dolarlık inovasyon fonu sağlayacağını açıkladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler