1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Mitsubishi Electric doğal afetleri önleyecek uydu geliştiriyor

Mitsubishi Electric doğal afetleri önleyecek uydu geliştiriyor

Mitsubishi Electric, küresel ısınma ve iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlerin önlenmesine katkıda bulunmak için GOSAT-GW Uydusu geliştiriyor.

Mitsubishi Electric doğal afetleri önleyecek uydu geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Mitsubishi Electric, küresel ısınma ve iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlerin önlenmesine katkıda bulunmak için GOSAT-GW Uydusu geliştiriyor.

Japon Mitsubishi Electric Corporation, Japon Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA) tarafından GOSAT serisinin üçüncüsü olan Dünya Sera Gazı ve Su Çevrimi Gözlem Uydusu’nun (GOSAT-GW) yüklenicisi olarak seçildiğini ve geliştirme faaliyetlerine başladığını duyurdu. 

Japonya merkezli çokuluslu elektrik ve elektronik şirketi Mitsubishi Electric Corporation, Japonya Çevre Bakanlığı ve Ulusal Çevre Çalışmaları Enstitüsü için sera gazı gözlemi, JAXA içinse su çevrimi gözlemi yapacak olan GOSAT-GW uydusuyla küresel ısınma ve iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlerin önlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. GOSAT-GW, iklim değişikliğinin daha hassas tahmin edilmesini sağlayarak bilimsel ve teknolojik metotları bir sonraki aşamaya taşıyacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler