1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Muğla’da 50 MW’lık depolamalı RES kurulacak  

Muğla’da 50 MW’lık depolamalı RES kurulacak  

Asia Global Enerji, 650 milyon TL yatırımla Muğla il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Özlüce Rüzgar Enerji Santrali (RES) kuracak.

Muğla’da 50 MW’lık depolamalı RES kurulacak  

Enerji Günlüğü - Muğla ili Menteşe ilçesi sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. 

EPDK tarafından hazırlanan ve 19 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında artan depolamalı yenilenebilir enerji yatırımlarından biri daha Muğla ilinde gerçekleştirilecek. Pekerler İnşaat ve Nesma Yapı ortaklığı olan Asia Global Enerji Yatırım Anonim Şirketi, Muğla ili Menteşe ilçesi sınırları içerisinde, 50 MWe kurulu gücünde depolama tesisi ile birlikte Özlüce Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmayı ve işletmeyi planlıyor. Projenin toplam değeri  650 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini ve 50 MWe/50 MWm gücünde enerji depolama tesisi kurulup işletilecek. Santralin yılda toplam175 milyon kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik 1384,21 hektarlık santral sahası içerisinde 0,10 ha alanda kurulacak olan Enerji Depolama Tesisinde depolanacak. Üretilen elektrik Muğla TM 154 kV’ye bağlanacak.  

ŞİRKET AYNI KAPASİTEDE 4 DEPOLAMALI RES DAHA KURACAK

Asia Global Enerji, aynı zamanda Karaman ve Antalya il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Tufandağı Rüzgar Enerji Santrali (RES); Kırklareli il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Karakos Rüzgar Enerji Santrali (RES); Karaman il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Çoka Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Yozgat il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Sorgun Rüzgar Enerji Santrali (RES) kuracak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler