1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. New York güneş enerjisini seviyor

New York güneş enerjisini seviyor

Enerji Günlüğü - ABD New York'ta  konut ve ticari binalarda güneş enerjisi kurulumlarına  sağlanan destek artırıldı. New York Eyalet...

New York güneş enerjisini seviyor

Enerji Günlüğü - ABD New York'ta  konut ve ticari binalarda güneş enerjisi kurulumlarına  sağlanan destek artırıldı. 

New York Eyalet Yönetimi açıklamasında, konut ve ticari binalarda güneş  elektriği kurulumları için sağlanan desteklerden yararlanılabilecek üst  sınırların yükseltildiğini belirtti. Yeni uygulamayla, konutlar için  7 KW olarak belirlenen sınır 25 KW’a, ticari binalar için ise 50 KW olarak  belirlenen sınır 200 KW’a yükseltildi.

2015 HEDEFİ YÜZDE 30

2015 yılına kadar elektrik talebini yüzde 30 oranında yenilenebilir enerji  kaynaklarından sağlamayı hedefleyen New York eyaleti, geçen yıl güneş elektriği  alanında önemli ilerleme kaydetmişti.

Eyalette güneş enerjisi alanında yapılan yatırımlar bir önceki yıla göre  yüzde 91 oranında artarak 257 milyon dolara yükselmiş, eyaletin bu alandaki  kurulu gücü 61 MW artarak 175 MW’a ulaşmış ve güneş enerjisi alanındaki istihdam  3,300 kişiye ulaşmıştı. Haziran ayında eyalet meclisi tarafından onaylanan New  York Güneş Yasası ise 2023 yılına kadar eyalette 2.2 GW’lık kurulu güç  hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler