1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Palmali Lukoil’e 2 milyar dolarlık tahkim davası açtı

Palmali Lukoil’e 2 milyar dolarlık tahkim davası açtı

Enerji Günlüğü - Türk şirketi Palmali Denizcilik, Rus petrol şirketi Lukoil’e bağlı Litasco’ya sözleşme kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle...

Palmali Lukoil’e 2 milyar dolarlık tahkim davası açtı

Enerji Günlüğü - Türk şirketi Palmali Denizcilik, Rus petrol şirketi Lukoil’e bağlı Litasco’ya sözleşme kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 milyar dolarlık tazminat davası açtı. 

Reuters’ın haberine göre, Hazar Denizi’nde taşımacılık yapan en büyük firmalardan biri olan ve Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlığına sahip olan işadamı Mübariz Mansimov’a ait olan Palmali Denizcilik, sözleşme kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Lukoil’e bağlı ‘Litasco’ firmasına Londra Yüksek Mahkemesi’nde dava açtı.

Lukoil ve Palmali Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Palmali Denizcilik, bu yılın nisan ayında, 10 yıllık petrol ve petrol türevi taşımalarını gerçekleştirmek için sözleşme imzalamıştı. Palmali Denizcilik, Rusya Kabotaj hattı, Karadeniz Çanağı ve Akdeniz Çanağı ile birlikte bölgesel nehir taşımalarında, Lukoil’in ürettiği ham petrol ve rafinaj ürünlerinin taşımasını gerçekleştiriyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler