1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim`de verimlilik şampiyonu ACN Fabrikası

Petkim`de verimlilik şampiyonu ACN Fabrikası

Enerji Günlüğü - Petkim, enerji verimliliği ve iyileştirme projeleri yarışmasında ACN Fabrikası'nı ‘Enerji Şampiyonu’ seçti.Geçen ay Enerji Bakanlığı’ndan...

Petkim`de verimlilik şampiyonu ACN Fabrikası

Enerji Günlüğü - Petkim, enerji verimliliği ve iyileştirme projeleri yarışmasında ACN Fabrikası'nı ‘Enerji Şampiyonu’ seçti.

Geçen ay Enerji Bakanlığı’ndan ‘2015 Yılı Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında Birincilik Ödülü’nü alan Petkim'in Ağustos ayında başlattığı 22 fabrika ve tesisi kapsayan enerji verimliliği ve iyileştirme projeleri yarışması sonuçlandı. Yarışmada verimlilikte ciddi rakamlara ulaşan fabrikalar toplam 13 farklı kategoride ödüllendirildi.

Projeleriyle enerji verimliliğinde en fazla tasarruf değerine ulaşan ACN Fabrikası, ‘Enerji Şampiyonu’ ilan edildi. AYPE Fabrikası, Su Üretim Tesisi, Buhar Üretim Tesisi, Etilen Fabrikası, PVC Fabrikası farklı kategorilerde başarılı projeleriyle ilk üçe girdi.

ENERJİ ÇOK ÖNEMLİ BİR GİRDİ

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, törende yaptığı konuşmada Petkim için enerjinin önemine değinerek, “Enerji bizim için çok önemli bir girdi. Üretim maliyetinde yüzde 15’lere ulaşan bir etkisi var. Bu açıdan ortaya koyduğumuz her iyileştirme, tasarruf ve sürdürülebilirliği sağlayan proje doğrudan sonuçlarımıza yansıyor. Türkiye, yüzde 72 oranında enerjide dışa bağımlılığı olan bir ülke. Ülkemizde yaşamak, üretim yapmak, enerjiye önce şirket sonra da ülke olarak hassasiyetle yaklaşılmasını gerektiriyor. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına doğru Türkiye’de enerjiye olan ihtiyaç, ekmek ve suya olan ihtiyaçtan daha çok artacak. Bugün modern hayatımıza destek veren onu anlamlı kılan ne varsa enerjiyle çalışıyor. Bu nedenle tasarrufu hayat felsefesi haline getirmeli, eğitimde alfabe kadar temel bir yerde konumlandırmalıyız” dedi. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler