1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pi işareti taşımayan tüpler doldurulmayacak

Pi işareti taşımayan tüpler doldurulmayacak

Enerji Günlüğü - Üzerinde, Pi işareti bulunmayan tüplere 2024'ten itibaren dolum yapılmayacak.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının...

Pi işareti taşımayan tüpler doldurulmayacak

Enerji Günlüğü - Üzerinde, Pi işareti bulunmayan tüplere 2024'ten itibaren dolum yapılmayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Tüp ve Tüp Demetlerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Temmuz 2005’ten önce piyasaya arz edilen ve Pi işareti taşımayan tüplere 1 Ocak 2024’ten itibaren dolum yapılmayacak.

Üzerinde imalatçı bilgisi bulunmayan tüp veya tüp demetlerine dolum yapılmayacak. Dolumcu tarafından tüp veya tüp demetlerinin gözle muayenesi sırasında bir kusur tespit edilirse ya da bununla ilgili şüphe duyulursa dolum yapılmayacak ve bu husus hakkında mülkiyet sahibine bilgi verilecek. Tüp veya tüp demetlerinin dolu şekilde piyasaya sunulmasından sonra izlenebilmesi için dolumcu, bayi ve satıcı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Servis Sistemi oluşturulacak.

Tüp ve tüp demetlerinin periyodik muayeneleri konusundaki sorumluluk mülkiyet sahibinde olacak. Tüp veya tüp demetleri hurdaya ayrılırsa dolumcu ve muayene kurumunca mülkiyet sahibine bilgi verilecek ve bu husus Servis Sistemi’ne girilecek. Basınçlı gaz tüplerine renkli kodlama uygulaması gelecek. 1 Ocak 2024’ten itibaren renk kodlaması standardına uymayan tüp ve tüp demetlerine dolum yapılamayacak. Tebliğe aykırı hareket edenler idari yaptırımlarla karşı karşıya gelecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler