1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. PowerDev aldığı yatırımla Kuzey Amerika’da büyüyecek

PowerDev aldığı yatırımla Kuzey Amerika’da büyüyecek

Enerji sektörü verilerini analiz aracı PowerDev, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 2,150,000 USD değerleme üzerinden yatırım aldı.

PowerDev aldığı yatırımla Kuzey Amerika’da büyüyecek

Enerji Günlüğü - Enerji sektörü verilerini analiz aracı PowerDev, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 2,150,000 USD değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım, başta Kuzey Amerika olmak üzere yurtdışında büyüme için kullanılacak. Kuzey Amerika pazarında hizmet vermeye başlayan ve yaklaşık bir yıla yakın bir sürede geliştirilen PowerDev, enerji büyük verisini topluyor, düzenliyor ve hedef müşterilerine SaaS olarak iç görü sağlıyor.

PowerDev, kurumsal temel özelliklerin yanı sıra, eyleme dönüştürülebilir iç görüler ve temel iş yönetimi özellikleri de sunuyor. PowerDev Kurucuları Mustafa Köroğlu ve Mehmet Ötkün, liberalleşme ve deregülasyon trendlerinin etkisiyle dağınık ve düzensiz enerji büyük verisine erişmenin çok zor olduğunu belirterek, “Kuzey Amerika pazarında enerji büyük verisine erişmek, bu veriyi işlemek ve veri temelli kararlar alabilmek oldukça zor bir hale gelmiş durumda. Biz bu veriyi topluyor, düzenliyor ve enerji sektöründeki hedef müşterilerimize SaaS olarak iç görü sağlıyoruz. Yola çıktıktan sonra gördük ki, analizini ve modellemesini tamamladığımız Batarya modülümüz için pazarda ciddi bir talep söz konusu. Bu nedenle Batarya modülü geliştirmemizi öne aldık. Ayrıca yol haritamızda, bu büyük veriyi AI/ML bazlı algoritmalar kullanarak tahminlemek de var. Enerji projesi geliştiricileri, batarya firmaları ve enerji ticaret firmaları ürünümüzü kullanarak gelirlerini arttıracak ve zaman ve maliyet avantajı sağlayacaklar.” dedi.

Kuzey Amerika pazarında, ihtiyacın büyüklüğünün kendilerini etkilediğini de sözlerine ekleyen Köroğlu ve Ötkün, ”Rakiplerimizin çözümlerinin yetersizliği bizi heyecanlandırıyor ve hızlı olmaya itiyor. Rakiplerin tümü çok eskiden kurulan kısmi çözümler sunan firmalar. Bazı rakiplerimiz sadece veri sağlarken, müşterilerine bir kullanıcı arayüzü dahi önermiyorlar. Bu rakiplerin hiçbiri büyük data ile Batarya modelleme modülü sağlamıyor ve yine hiçbirinin yol haritalarında AI-ML bazlı tahminlemeler bulunmuyor. Çoğunluğu Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından olmak üzere, aldığımız bu yatırımla çok daha hızlı bir şekilde pazarda yer alacağımızı ve rakiplerimizden farkımızın kısa sürede görüleceğini düşünüyoruz. 2023 yılında Kuzey Amerika pazarında çok hızlı bir büyüme hamlesi başlatabilmek için 2022 yılını, ekipleşme, başta batarya modülü olmak üzere ürünü tamamlama ve yoğun satış süreciyle geçireceğiz. Büyük yatırım turumuzu ise 2023 ilk veya ikinci çeyreğinde kapatmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Girişimlerine dair verileri de paylaşan Köroğlu ve Ötkün, “Kuzey Amerika'daki toplam 10 ISO/RTO (Independent Service Operator/Regional Transmission Organization)'a sistem entegrasyonumuzu tamamladık, 10 yıllık tarihsel veriyi topladık. Yüz bin üzerindeki enerji noktasından gerçek zamanlı veri akışı sağladık. Yine EIA, FERC, NoAA gibi kurumlara da entegrasyonumuzu önemli ölçüde tamamladık. 400'ün üzerinde API ve muhtelif bağlantı yöntemleriyle günlük yüz milyonlarca satırlık data topluyoruz. Geçtiğimiz yıl, Kuzey Amerikalı büyük bir Yenilebilir Enerji Geliştirme firmasına fatura keserek hizmet sağlamaya başladık. 2022 hedefimiz ise tekrar edebilir satışlarımızı arttırmak” diyerek sözlerini tamamladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler