1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Powergie`in 8 MW`lık GES`i devrede

Powergie`in 8 MW`lık GES`i devrede

Enerji Günlüğü -Powergie tarafından, Konya Kızören'de kurulan 8 MW gücündeki güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.Türkiye'nin enerji...

Powergie`in 8 MW`lık GES`i devrede

Enerji Günlüğü -Powergie tarafından, Konya Kızören'de kurulan 8 MW gücündeki güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

Türkiye'nin enerji çözümleri markası Tunçmatik'in yan kuruluşu Powergie tarafından Konya Kızören'de bulunan 144 dönümlük alana kurulan 8 MW gücündeki güneş enerjisi santrali hizmete girdi. Santral yılda 13.600.000 kWh enerji üretecek.

13.000.000 USD yatırımla gerçekleşen proje, Tunçmatik-Powergie tarafından Gaziantep'li Baycan Yapı firması adına inşa edildi ve Akleasing tarafından finanse edildi. 4 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan santral, 30 yıl endüstriyel ömre ve maksimum verimliliğe göre tasarlandı.

Santral, yılda6936 ton karbon salınımını engelleyecek. Santralde 30.800 adet güneş paneli, 160 adet 50 kW gücünde invertör, 8 adet 1250 kVA gücünde trafo kullanıldı.

Tunçmatik-Powergie Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, "Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli yatırıma dönüştürmenin önemi büyük. Ülkemizde elektrik üretiminin en büyük kaynağının doğalgaz olduğunu düşünürsek, Konya güneş enerjisi santrali üretmiş olduğu elektriğin karşılığı kadar doğalgazın ithalatını engelleyerek, milli yakıt güneşten faydalanmamızı sağlayacak ve ayrıca cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacaktır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler