1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. PVS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

PVS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

PVS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak. Şirket 87,8 MWe kurulu gücündeki proje için yaklaşık 3,3 milyar lira yatırım yapacak.

PVS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Merkez ilçesi sınırları içinde kurulu gücü 87,8 MWe olan Kırklareli Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulacak.

PVS Enerji tarafından Kırklareli ili, Merkez İlçesi sınırları içinde kurulu gücü 87,8 MWe olan Kırklareli Depolamalı Rüzgar Enerji Santralinin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 3,3 milyar lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 14 adet türbinin gücü 5,85 MWe ve 1 adet türbinin gücü 5,9 MWe olacak şekilde 15 adet türbin kurulacak. Elektrik enerjisi üretimine ilave olarak 87,8 MWe/MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi kurulacak. Depolama tesisinde lityum iyon pil teknolojisi kullanılacak.

İşletme aşamasına geçilmesi ile birlikte projenin faydalı ömrünün 25 yıl olacağı öngörülmekle birlikte, gelişen teknoloji ve ilgili mevzuatlara uygun olarak gerçekleştirilecek revizyonlarla proje ömrü uzatılabilecek. İşletme aşamasında tam kapasite ile üretilecek olan 87,8 MWm enerji; Enerji İletim Hattı vasıtası ile 154 kV Üsküp Havza TM'ye bağlanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler