1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Quatargas, RWE'ye LNG sağlayacak

Quatargas, RWE'ye LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG şirketi olan Qatargas, Alman enerji şirketi RWE Supply & Trading'e (RWEST) yılda 1,1 milyon ton LNG temin edecek.Katarlı...

Quatargas, RWE'ye LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG şirketi olan Qatargas, Alman enerji şirketi RWE Supply & Trading'e (RWEST) yılda 1,1 milyon ton LNG temin edecek.

Katarlı Qatargas, yedi buçuk yıl boyunca Kuzey Batı Avrupa'daki RWEST için yılda 1,1 milyon ton LNG temin edeceğine ilişkin anlaşmayı imzaladı.

Anlaşmaya konu olan LNG'lerin teslimatı Kuzeybatı Avrupa'ya yapılacak.

AVRUPA GAZ PORTFÖYÜ ÇEŞİTLENECEK

RWEST İcra Kurulu Başkanı Markus Krebber, RWE'nin Avrupa'nın önde gelen enerji kuruluşlarında olduğuna vurgu yaparak Qatargas ile yaptıkları iş birliğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

RWEST  Baş Ticari Görevlisi Andree Stracke, yapılan bu anlaşma ile RWE Avrupa gaz portföyünün çeşitleneceğini söyledi. 

Qatar Petrol'ün Başkanı ve Qatargas Yönetim Kurulu Başkanı Saad Sherida Al- Kaabi, bu anlaşmanın tüm dünyada tüketicilere güvenilir ve temiz enerji vermeyi taahhüt eden Qatargas için yeni bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Ayrıca Avrupa'nın enerji kaynaklarını ve enerji güvenliğini artırmak için katkıda bulunacaklarına inandığını belirtti.

Qatargas İcra Kurulu Başkanı Halid Bin Halife El Tani, yapılan anlaşma ile Qatargas'ın dünyanın önde gelen LNG tedarikçisi konumunu güçlendirdiğine dikkat çekerek, genişleyen müşteri portföyünde bir Avrupa ortağı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler