1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ral Enerji, Afyonkarahisar’da depolamalı RES kuracak

Ral Enerji, Afyonkarahisar’da depolamalı RES kuracak

Ral Enerji, 312 milyon TL yatırımla Afyonkarahisar’da 24 MW kurulu gücünde İscehisar-3 Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Ral Enerji, Afyonkarahisar’da depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar’ın İscehisar ve Bayat ilçelerinde 24 MW kurulu gücünde İscehisar-3 Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 24 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Ral Enerji A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, İscehisar İlçesi ve Bayat İlçesi sınırları içinde 782,69 hektarlık alanda 24 MW kurulu gücünde İscehisar-3 Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 24 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

312 milyon TL değerindeki proje kapsamında her biri 6 MW kurulu gücünde 4 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca, lityum iyon teknolojili 24 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. 

Santralde yılda 96 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan enerjinin, İscehisar TM OG Barası’na bağlanması planlanmakta olup gerekmesi durumunda geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler