1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Arjantin ilişkisi enerji üzerinden gelişecek

Rusya Arjantin ilişkisi enerji üzerinden gelişecek

Enerji Günlüğü - Rusya, Arjantin ile ilişkilerini özellikle enerji sektörüne daha fazla yatırım yaparak geliştirecek.Rusya ve Arjantin ikili ilişkilerini...

Rusya Arjantin ilişkisi enerji üzerinden gelişecek

Enerji Günlüğü - Rusya, Arjantin ile ilişkilerini özellikle enerji sektörüne daha fazla yatırım yaparak geliştirecek.

Rusya ve Arjantin ikili ilişkilerini derinleştirmek, ekonomik işbirliğini, özellikle de enerji sektöründeki işbirliğini güçlendirmek ve politik temaslarını genişletmek konusunda anlaşmaya vardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timermanbir araya gelerek ikili ilişkileri geliştirme konularını ele aldılar. İki Bakan, Arjantin'in BRICS ülkelerine katılma teklifi kadar, gelecekteki enerji ortaklığını görüştüler.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Arjantin'de yatırım görünümünün güçlü olduğunu belirterek, daha fazla enerji yatırımı yapmak istediklerini söyledi.

Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman ise, Rusya ile geniş ölçekli diyaloglarının devam etmesini umduklarını belirterek, ilişkilerinin çok kutuplu bir temelde kurmanın gerekli olduğu, çifte standartlı bir politika yürütmenin kabul edilemez olduğu konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Timerman, yakında iki ülkenin barışçıl amaçlarla kullanılmak üzere bir nükleer enerji anlaşması imzalamalarını umduklarını da sözlerine ekledi.

Arjantinli Bakan ayrıca Rusya’nın Arjantin’in Malvinas Adaları konusundaki konumunu anladığı için teşekkürlerini sundu.

İngiltere ile Arjantin arasında yaşanan Arjantinlilerin Malvinas, İngilizlerin ise Falkland dedikleriAdalar için 32 yıl önce başlattıkları savaşta günümüzde henüz bir anlaşma sağlanmış değil.

Önceki ve Sonraki Haberler