1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Ermenistan ilişkileri güçleniyor

Rusya ve Ermenistan ilişkileri güçleniyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Ermenistan enerji alanında işbirliğini daha da sıkılaştıracak bir adım atarak, Ermenistan'ın gazlaştırma projesi ve genel...

Rusya ve Ermenistan ilişkileri güçleniyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Ermenistan enerji alanında işbirliğini daha da sıkılaştıracak bir adım atarak, Ermenistan'ın gazlaştırma projesi ve genel gaz arzını ortaklaşa geliştirme  konusunda anlaştılar.

Gazprom Başkanı Alexey Miller Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelerek enerji sektöründe işbirliği konusunu konuştu. Toplantıda Miller ve Sarkisyan Ermenistan'ın gazlaştırma projesi ve genel gaz tedariğini ortak geliştirme konusunda anlaştılar.

Miller geçen hafta yaptığı açıklamada, Gazprom'un Ermenistan'da etkinliğini arttırmasının Ermenistan'ın enerji sektörü ve yakıtının sağlam ve sürdürülebilir gelişimini garantiye aldığını ve enerji güvenliğini sağlamlaştırıp, ülkenin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Son aylarda Gazprom Ermenistan ile 2.5 milyar metreküp doğalgaz tedariği anlaşması imzalayarak ve ArmRosgazprom hisselerinin kalanını da satın alıp tamamına sahip olarak  bağlarını sağlamlaştırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler