1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Şili nükleerde işbirliği yapacak

Rusya ve Şili nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Şili, Şili'deki araştırma reaktörünün modernizasyonu ve yaşam süresinin uzatılması dahil olmak üzere atom enerjisinin...

Rusya ve Şili nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Şili, Şili'deki araştırma reaktörünün modernizasyonu ve yaşam süresinin uzatılması dahil olmak üzere atom enerjisinin barışçıl kullanımında işbirliği yapacak.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un yurtdışı bölgesel kolu olan Rosatom America Latina ve Şili Nükleer Enerjisi Komisyonu (CCHEN), Şili'nin nükleer ve lityum sektörüne yönelik işbirliğini desteklemek amacıyla bir mutabakat anlaşması imzaladı. 

Anlaşma, Şili'deki araştırma reaktörünün modernizasyonu ve yaşam süresinin uzatılması dahil olmak üzere atom enerjisinin barışçıl kullanımında karşılıklı işbirliğini amaçlıyor. MoU ayrıca, tıp, tarım, bilim ve diğer ilgili alanlarda radyasyon teknolojilerinin uygulanmasını da kapsıyor.

Anlaşmaya çerçevesinde taraflar, bağlayıcı anlaşmalarda üzerinde anlaşılacak olan belirli işbirliği projelerinin bir listesi üzerinde teklifler hazırlamada düzenli bir işbirliği için çalışma grupları oluşturacaklar.

Rosatom Başkanı Latina Ivan Dybov, bu Mutabakat Zaptı'nın Şili ile işbirliğinin çok yönlü geliştirilmesine yardımcı olacağını belirterek, "Nükleer tıp, tarım uygulamaları ve lityum ürünleri dahil olmak üzere birçok alanda benzersiz uzmanlığımıza Şili'yi sunmaya hazırız” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler