1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. RWE kömürden vazgeçmiyor

RWE kömürden vazgeçmiyor

Enerji Günlüğü - RWE, muhalefetin ve çevrecilerin kömür yakıtlı santralleri kapatması çağrısını reddetti.Alman enerji üreticisi RWE, muhalefetin...

RWE kömürden vazgeçmiyor

Enerji Günlüğü - RWE, muhalefetin ve çevrecilerin kömür yakıtlı santralleri kapatması çağrısını reddetti.

Alman enerji üreticisi RWE, muhalefetin ve çevrecilerin kömür yakıtlı santrallerde enerji üretimine son vermesi çağrılarını bir kez daha reddetti.

RWE yöneticisi Rolf Martin Schmitz yaptığı açıklamada, "Bu tartışmayı devam ettirmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bu politikacıların karar vereceği bir konu değil" diye konuştu.

RWE, enerji üretiminin yüzde 60'ını kömür yakıtlı santrallerde gerçekleştiriyor. Rakibi E.ON'un enerji üaretiminde kömürür payı ise yüzde 27.

Alman Enerji Bakanı Sigmar Gabriel elektrik üretiminde kömür ve linyit kullanımının geleceğini görüşmek için bir araya gelme çağrısı yapmıştı. Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks ise bir gün sonra yaptığı açıklamada, Almanya'nın kömür yakıtlı elektrik santrallerinden nasıl vazgeçeceğine ilişkin tüm paydaşların katıldığı bir taslak plana başlaması gerektiğini ifade etmişti.

Almanya'da çevreciler ve muhalifler hükümetten 2022 yılına kadar nükleer enerji ile birlikte kömürden enerji üretimine son verilmesini istiyorlar. Almanya'da kömürün enerji üretiminde payı yüzde 42, yeninelebilir enerjinin yüzde 30. Hükümet 2050'de yenilenebilir enerjinin payını yüzde 80'e çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler