1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Sahibinden, araç filosunda hibrit modeller!

Sahibinden, araç filosunda hibrit modeller!

Karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen sahibinden.com,  204 araçtan oluşan şirket filosunu hibrit modellerle değiştirdi.

Sahibinden, araç filosunda hibrit modeller!

Enerji Günlüğü - sahibinden.com “yeşil gelecek” için araç filosunun %79’unu hibrit araçlarla yeniledi. 

Karbon salımını azaltmayı hedefleyen sahibinden.com, yeni bir adım attı. 204 araçtan oluşan şirket filosunu hibrit modellerle değiştirerek karbon salınımı konusunda önemli bir iyileştirmeye imza attı. 

YILDA 329 BİN KG EMİSYON ÖNLENECEK

Araçların hibrit modellerle yenilenmesini değerlendiren Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, sahibinden.com olarak, gelecek nesillere yaşanabilir ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için yıllardır pek çok çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Erdoğan, son olarak karbon salımını azaltmayı hedefleyen bir şirket olarak yeni bir adım atarak araç filolarının %79’unu hibrit araçlarla yenilediklerini belirterek, “Bu çalışma sayesinde bir yıl içerisinde  329.100 kg karbon emisyonundan tasarruf sağlayacağız. Yapılan araştırmalara göre de hibrit araçların dizel araçlara göre yaklaşık %15, benzinli araçlara göre ise %36 oranında daha az yakıt tüketimine sahip olduğu görülüyor. Hibrit araçlar, yakıt tasarrufu sağladığı gibi emisyon miktarındaki azalma nedeniyle de çevrenin kirlenmesine daha az etki ediyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler