1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sakarya Gaz Sahası yatırımına proje bazlı devlet yardımı

Sakarya Gaz Sahası yatırımına proje bazlı devlet yardımı

Zonguldak’ta ve Sakarya Gaz Sahasında yapılacak doğalgaz madenciliği yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verilecek. 

Sakarya Gaz Sahası yatırımına proje bazlı devlet yardımı

Enerji Günlüğü - Zonguldak’ta ve Sakarya Gaz Sahasında yapılacak doğalgaz madenciliği yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verilecek. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Zonguldak ilinde ve Karadeniz’de bulunan Sakarya Gaz Sahasında yapılacak olan, komple yeni yatırım nitelikli doğalgaz madenciliği yatırımına, 5450 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca ve yatırımın 11 yıl içinde tamamlanması kaydıyla, proje bazlı devlet desteği verilecek. Yatırımın öngörülen sürede tamamlanamaması halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 5,5 yıllık ek süre tanıyabilecek. 

145.177.716.455 lira yatırım maliyeti bulunan tesis tamamlandığında 1.018 kişi için yeni istihdam imkanı yaratılmış olacak. 

TPAO tarafından gerçekleştirilecek olan ve başlangıç tarihi 01 Ocak 2021 olarak belirlenen yatırım, yılda 14 milyar Sm3 doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak. 

Tesis için verilecek olan devlet desteği paketinde şunlar yer alacak:

  • Gümrük vergisi muafiyeti
  • KDV istisnası
  • KDV iadesi
  • Vergi indirimi (vergi indirim oranı %100; yatırıma katkı oranı %100; yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı %100).
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler