1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası görüşmelere başladı

SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası görüşmelere başladı

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başladılar.Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’de çalışan ve yaklaşık...

SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası görüşmelere başladı

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başladılar.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’de çalışan ve yaklaşık 1300 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ilk oturum gerçekleştirilerek 6 madde karara bağlandı.

SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde başlayan görüşmelerin ilkine, SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Karaman ileTES-İŞ (Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri) Sendikası Genel BaşkanıMustafa Şahin, Genel Mali Sekreter Sedat Çokol, Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ile birlikteToplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde görev yapacak diğer yöneticiler katıldılar.

İKİNCİ OTURUM 15 NİSAN’DA

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın tüm iş süreçlerinde profesyonel yönetim ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekerek, Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin hayırlı olmasını temenni etti. Güven, “Elektrik Dağıtım Şirketimizin kurumsal bütünlük ile kamu hizmeti ve ciddiyetine uygun çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin SEDAŞ ailesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin ise, “SEDAŞ’ın 2013 Temmuz ayı itibariyle 954 yüklenici firma elemanını kendi daimi kadrosuna geçirmişti.Yapılacak yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi, daimi kadroya geçirilen bu çalışanlar için ilk toplu iş sözleşmesi olma özelliği taşıyor. SEDAŞ’ın hizmet kalitesini artırmak üzere yaptığı yatırımlar ve projelerini yakından takdirle izliyoruz. Dağıtım sektöründe öncü uygulamaları, iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önem nedeniyle de SEDAŞ’ı tebrik ediyor, İnşallah kısa süre içerisinde görüşmelerimizde bir uzlaşma sağlamayı umuyorum. Sürecin çalışanlarımız ve SEDAŞ için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ikinci oturumu da 15Nisan Çarşamba günü, saat 10’da gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler