1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell ismini resmi olarak değiştirdi

Shell ismini resmi olarak değiştirdi

Royal Dutch Shell, daha hızlı ve daha sürdürülebilir bir şirket olma stratejesi kapsamında ismindeki “Royal Dutch” ifadesini resmî olarak kaldırdı.

Shell ismini resmi olarak değiştirdi

Enerji Günlüğü - İngiltere-Hollanda ortaklığındaki enerji devi Royal Dutch Shell, ismindeki “Royal Dutch” ifadesini resmî olarak kaldırdığı. 

İngiltere-Hollanda ortaklığındaki enerji devi Royal Dutch Shell, özellikle satın almalar konusunda daha hızlı ve daha esnek çalışma koşulları sağlamak amacıyla isim değişikliği yapıyor. 20 Aralık 2021'de Yönetim Kurulu'nun açıkladığı şirketin adını Shell plc olarak değiştirme kararı yürürlüğe girdi.

Royal Dutch isminden vazgeçen şirket, ticari faaliyetlerini sadece Shell adıyla sürdürecek. Şirket Lahey'deki merkez yönetim ofisi ve üst düzey yöneticileri İngiltere'ye taşınacak. Şirket değişiklikle birlikte "kraliyet" unvanını kaybediyor.

HOLLANDA’DA VARLIĞINI SÜRDÜRECEK

Hollanda'da da varlığını sürdürmeye devam edecek olan Shell’in hisseleri Amsterdam, Londra ve New York borsalarında işlem görmeye devam edecek. Londra ve Amsterdam borsalarının isim değişikliğini 25 Ocak’ta; New York Borsası’nınsa 31 Ocak’ta yapacağı belirtildi.

Shell yaptığı açıklamada ayrıca, hisse sahiplerinin, hisselerinin isim değişikliğinden etkilenmeyeceğini ve mevcut hisse senetlerinin her maksat için geçerli olacağını ve yeni hisse senedi ihraç edilmeyeceği için muhafaza edilmesi gerektiğini de belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler