1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell Ormanı yılda 105 ton karbodioksiti yok edecek

Shell Ormanı yılda 105 ton karbodioksiti yok edecek

Shell Türkiye Kuzey Marmara Otoyolu’nda 5 hektarlık Shell Türkiye Ormanı oluşturuyor.

Shell Ormanı yılda 105 ton karbodioksiti yok edecek

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye Kuzey Marmara Otoyolu’nda 5 hektarlık Shell Türkiye Ormanı oluşturuyor.

Shell Türkiye’nin, İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’nda oluşturduğu 5 hektar genişliğindeki Shell Türkiye Ormanı, her yıl 105 ton karbondioksit salınımı nötrleyecek.

Shell Türkiye, İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’nda 5 hektarlık alanda ilk Shell Türkiye Ormanı’nı oluşturuyor. Şirket içi ve şirket dışı tüm projelerinde hediye olarak fidan bağışında bulunan Shell Türkiye, “Shell Türkiye Ormanı” ile Türkiye’de her yıl 1.300’den fazla otomobilden salınan yaklaşık 105 ton karbondioksiti nötrlemeyi hedefliyor. 

Planlama, akreditasyon ve ekim aşamaları, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden uzman hocalar gözetiminde yürütülen Shell Türkiye Ormanı’na; mavi servi, piramit servi, fıstık çamı, ıhlamur, dişbudak yapraklı akçaağaç, çınar yapraklı akçaağaç, amerikan meşesi ve yalancı akasya olmak üzere 8 çeşitte toplam 3.100 adet ağaç dikildi. 

Projenin, başlangıç, kontrol ve izleme aşamaları 4 ay sürerken, izleme aşaması yıl boyunca devam edecek.

2050 HEDEFİ SIFIR EMİSYON
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Shell olarak, Paris Sözleşmesi kapsamında küresel sıcaklık artışının 1,5 derece ile sınırlandırılması hedefini küresel olarak destekliyoruz. 2050 yılına kadar tüm ürünlerimizin üretiminden kaynaklanan emisyonları sıfıra indirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, ülkemizde de daha iyi bir gelecek için karbon emisyonlarının azaltılması yönünde faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlk Shell Türkiye Orman’ının hayata geçmesinde başta iş ortağımız ICA’ya, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinin değerli profesörlerine ve emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma, gönülden teşekkür ederim” dedi. 

SHELL KARBON AYAKİZİNİ 2035’E KADAR %30 AZALTACAK
Shell&Turcas CEO’su Felix Faber, “Shell olarak, sattığımız enerji ürünlerinin net karbon ayak izini 2035 yılına kadar yüzde 30 ve 2050 yılına kadar yüzde 65 azaltmayı hedefliyoruz. Bunun için de yenilenebilir enerji, biyoyakıt ve hidrojen gibi daha düşük karbon yoğunluğuna sahip daha fazla ürün ticareti yaparken, müşterilerimiz ile birlikte çalışarak, onların da karbon tüketimini azaltmaya yardımcı olacağız. Bugüne kadar elektrikli şarj üniteleri, atık yönetimi, LNG ve Solar istasyon gibi birçok projeyi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler