1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Shell & Turcas’dan özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara destek

Shell & Turcas’dan özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara destek

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas’ın, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara okul imkânı sağlamak amacıyla T.C. Kocaeli Valiliği’nin kullanımına...

Shell & Turcas’dan özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara destek

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas’ın, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara okul imkânı sağlamak amacıyla T.C. Kocaeli Valiliği’nin kullanımına verdiği Derince’deki binası, ‘Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ adıyla eğitime açıldı.

2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi içerisinde okulda toplam 70 öğrenciye eğitim sağlayacak olan Merkez, orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklara eğitim imkânı sağlıyor. İzmit, Derince, Kandıra, Kartepe ve Körfez de dahil olmak üzere geniş bir bölgeye hizmet veren 110 öğrenci kapasiteli merkezde; 11 derslik, 6 bireysel oda, el sanatları, resim ve müzik atölyeleri, yemekhane, çocuk parkı ve basketbol sahası bulunuyor.

Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi için 19 Kasım 2013 tarihinde resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell & Turcas CEO’su Jacek Dziembaj, Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ve Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy katıldı.

KOCAELİ'DEKİ OKULLARDA ÖZEL EĞİTİM ALAN 6 BİN ÖĞRENCİYE YILLIK 36 MİLYON LİRA HARCANDI

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ilk olarak binayı öğretmen evi yapmak üzere planladıklarını belirterek, daha sonra özel eğitim alanındaki açık nedeniyle söz konusu merkezi kurduklarını söyledi. Türkiye'nin zihinsel engelli bireylere sahip çıkmak için önemli projeler gerçekleştirdiğini beliten Topaca, Kocaeli'deki okullarda özel eğitim alan 6 bin öğrenciye yıllık 36 milyon lira harcandığını bildirdi. Topaca şöyle devam etti; “Bin 200 çocuğun evlerinden alınarak merkezlerde eğitim almaları sağlanıyor. Sağlık hizmetlerinin evde sunulması gibi her türlü sosyal yardımlar yapılıyor.”

‘DERİNCE’YE YENİ BİR DEĞER DAHA KAZANDIRDIK’

Shell & Turcas CEO’su Jacek Dziembaj şöyle konuştu:

“Derince’ye çok önemli bir eğitim merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal tesis olarak kullandığımız bina, bundan sonra modern donanıma ve güçlü eğitim kadrosuna sahip bir okul olarak hizmet verecek. Shell’in önemli faaliyet bölgelerinden biri olan Derince’de bu merkezi açmak, bizim için son derece gurur verici. 50. yılını kutladığımız Shell & Turcas Derince Madeni Yağ ile Gres Fabrikası ve Akaryakıt Terminali’nden 46 ülkeye ihracat yaparak, Türkiye’ye katma değer yaratıyoruz. Gelişmesine ve büyümesine birlikte destek verdiğimiz Derince’ye özel bir katkı daha sağladık. Bu önemli projenin hayata geçmesine katkı sağlayan başta Kocaeli Valisi Ercan Topaca olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Ayrıca değerli ortağımız Turcas Petrol’e ve bayilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.”

‘TOPLUMA DOĞRUDAN KATKI SAĞLAYAN PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell’in bugüne kadar eğitim alanında çok önemli projeleri hayata geçirdiğini, Derince’deki eğitim merkezinin ise bu katkılara çok farklı bir boyut kattığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de özel eğitime ihtiyaç duyan çok sayıda çocuk var. Derince’de bulunan binamızı, bölgedeki orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar için eğitim merkezine dönüştürmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışımızın temelinde, topluma doğrudan katkı sağlayan projeleri hayata geçirmek yatıyor. Bu proje, hem toplumsal sorumluluk prensiplerimizle birebir örtüşmesi, hem de bizim için yeri ayrı olan Derince’de gerçekleşmesi nedeniyle bizler için büyük önem taşıyor. Umuyoruz ki bu okul, çocuklarımızı hayata daha güçlü bir şekilde bağlayacak. Okulun eğitime açılmasına katkı sağlayan Sayın Vali’ye, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ise yaptığı konuşmada, sadece akaryakıt hizmeti vermediklerini, sosyal sorumluluk alanında da birçok anlamlı işe imza attıklarını söyledi. Aksoy, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların gelişimlerinin dünya ile iletişim kurmaları açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler