1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell’den dünyanın ilk LNG yakıtlı cruise gemisine yakıt

Shell’den dünyanın ilk LNG yakıtlı cruise gemisine yakıt

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli petrol şirketi Shell, dünyanın ilk tamamıyla LNG yakıtlı cruise gemisine LNG sağladı.Hollanda merkezli petrol şirketi...

Shell’den dünyanın ilk LNG yakıtlı cruise gemisine yakıt

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli petrol şirketi Shell, dünyanın ilk tamamıyla LNG yakıtlı cruise gemisine LNG sağladı.

Hollanda merkezli petrol şirketi Royal Dutch Shell, sosyal medya hesabı üzerinden global cruise endüstrisinde ilk tamamıyla LNG yakıtlı gemisine yakıt teslimatı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük cruise gemisi operatörü Carnival Corporation, dünyanın ilk tamamıyla LNG yakıtlı cruise gemilerinin yakıtını temin etmek için 2016 yılında Shell'in bağlı ortaklığı Shell Western LNG ile bir çerçeve anlaşması imzalamıştı.

LNG'nin motorine kıyasla daha ekonomik ve çevre dostu bir alternatif olması nedeniyle kara ve deniz taşıtları için bir nakliye yakıtı olarak kullanılıyor. Shell, 50 yılı aşkın süredir Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) alanında çalışmalar yürütüyor. Shell’in katılımıyla 1964 yılında Cezayir’in Arzew şehrinde dünyanın ilk ticari LNG sıvılaştırma tesisi faaliyete geçirildi. Aynı yıl içerisinde Cezayir’den İngiltere’ye ilk ticari teslimatını gerçekleştirerek bugünün küresel LNG operasyonunu başlattı.

DÜNYANIN İLK LNG YAKITLI CRUİSE GEMİLERİNİN YAKITI SHELL’DEN

Önceki ve Sonraki Haberler