1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell'den Norveç ve Malezya’da varlık satışı

Shell'den Norveç ve Malezya’da varlık satışı

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell, Norveç ve Malezya’da bulunan toplam 1.3 milyar doları aşan değerdeki petrol ve doğal gaz varlıklarını sattı.Hollanda...

Shell'den Norveç ve Malezya’da varlık satışı

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell, Norveç ve Malezya’da bulunan toplam 1.3 milyar doları aşan değerdeki petrol ve doğal gaz varlıklarını sattı.

Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell, Norveç ve Malezya'daki petrol ve doğal gaz varlıklarının toplam satışının 1.3 milyar dolardan fazla olduğunu açıkladı.

Şirket, bağlı kuruluşu Norske Shell aracılığıyla, Norveç'teki Gjøa sahasındaki % 12'lik hissesini ve Draugen alanındaki% 44.56'lık payını özel sermaye şirketi Seacrest Capital tarafından desteklenen bir Norveçli üretici olan OKEA'ya satmayı kabul etti. Shell ayrıca, Malezya LNG (MLNG) Tiga’daki yüzde 15 hissesini 750 milyon dolar karşılığında Sarawak Devlet Mali Sekreterliği’ne sattı. Böylece sekreterliğin şirketteki hissesi yüzde 25’e çıktı. 

NORVEÇ SATIŞI BU YILIN SON ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

2018 yılı son çeyreğinde tamamlanacak satış işlemleri sonrasında OKEA Draugen sahasının işletmeci şirketi konumuna gelecek.

Shell Upstream Direktörü Andy Brown bu anlaşmanın Shell'in küresel çapta 30 milyar dolarlık çalışmalardan çıkış programının bir parçası ile uyumlu olduğunu kaydetti.

Ancak Shell Norveç’teki çalışmalarını farklı sahalarda sürdüreceğini açıkladı. Açıklamaya göre şirket, Ormen Lange ve Knarr sahalarını işleterek ve Troll, Valemon ve Kvitebjørn sahalarında ortaklık yaparak Norveç’te çalışmalarını sürdürecek. Bunun dışında Shell, 2018 yılında Norveç karasularında iki sondaj kuyusu açıyor. Yine Norske Shell, Nyhamna Gaz İşleme Tesisi'nin teknik servis sağlayıcısı olarak kalmaya devam edecek ve Norveç'in tam ölçekli CCS projesi ve Mongstad'daki CCS test tesislerinde ortak olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler