1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sibirya’nın Gücü 2 hattı inşası 2024’te başlayacak

Sibirya’nın Gücü 2 hattı inşası 2024’te başlayacak

Moğolistan, Rus gazını Çine ulaştıracak Sibirya'nın Gücü-2 adlı ikinci bir boru hattı kurulmasını ve hattın topraklarından geçmesini istiyor.

Sibirya’nın Gücü 2 hattı inşası 2024’te başlayacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Çin'e doğru ikinci bir doğal gaz boru hattı inşa edecek. Hattın inşasına 2024 yılında başlanması bekleniyor.

Moğolistan Başbakanı Oyun-Erdene Luvsannamsrai, Rusya'nın Çin'e doğru ikinci bir doğal gaz boru hattı inşa etmesini ve Sibirya'nın Gücü-2 adı verilecek bu boru hattının Moğolistan üzerinden geçmesini beklediklerini söyledi.  

Başbakan Luvsannamsrai'nin Financial Times’a verdiği bilgiye göre, fizibilite çalışmaları tamamlanan boru hattı projesinin inşasına 2024 yılında başlanması bekleniyor. Luvsannamsrai, Moğolistan’dan geçen hattın son güzergahının hala "belirlenmekte" olduğunu da sözlerine ekledi.

2020 baharında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazprom'a projeyi uygulamaya başlaması talimatını vermişti. Ocak 2021'de Gazprom CEO'su Alexey Miller, şirketinin boru hattı için bir fizibilite çalışmasına başladığını açıklamıştı. Yeni boru hattı, Rusya'nın doğu ve batı bölgelerindeki gaz taşıma sistemlerini birbirine bağlayacak. Gazprom ayrıca Moğolistan üzerinden Çin'e 50 milyar metreküpe kadar gaz pompalayabilecek ve Rusya'nın bazı bölgelerine gaz taşıyabilecek.

Rusya, 2019'da işletmeye alından Sibirya'nın Gücü Boru Hattı ile ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) formunda Çin'e doğal gaz gönderiyor. Rusya'nın Çin'e doğal gaz ihracatı 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 63,4 arttı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler