1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’nın Çin ve Hindistan’dan enerji geliri arttı

Rusya’nın Çin ve Hindistan’dan enerji geliri arttı

Rusya, Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından sadece üç ay içinde Çin ve Hindistan'a enerji satışından 24 milyar dolar gelir elde etti. 

Rusya’nın Çin ve Hindistan’dan enerji geliri arttı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Ukrayna işgali ardından Çin ve Hindistan’dan elde ettiği enerji geliri bir önceki yıla göre 13 milyar dolar arttı. 

Rusya, sadece son üç ay içerisinde Çin ve Hindistan’a enerji satışından 24 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde göre her iki ülkeden de elde edilen enerji geliri 13 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

ÇİN’İN RUS ENERJİ HARCAMALARI İKİ KAT ARTTI

Son gümrük verilerine göre Çin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden Mayıs ayının sonuna kadarki üç ayda Rus petrol, gaz ve kömürüne 18,9 milyar dolar harcadı. Bu ise bir önceki yılın neredeyse iki katı.

Hindistan’ın harcamaları da bu dönemde bir önceki yıla göre beş kat artarak 5,1 milyar dolar oldu. Böylece iki ülkenin bu dönemde Rusya’ya yaptıkları enerji ödemesi bir önceki yılın aynı dönemine göre 13 milyar dolar attı. 

Rusya’nın yüksek küresel fiyatların etkisiyle enerji satışından elde ettiği kazanç, ABD ve Avrupa'nın Rusya’ya uyguladıkları yaptırımların etkisini tartışmaya açıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler