1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sıfır atıkla LED TV Vestel`e ödül getirdi

Sıfır atıkla LED TV Vestel`e ödül getirdi

Enerji Günlüğü - Sıfır atıkla LED televizyon üretimi Vestel'e "Çevre Dostu Uygulama" ödülü kazandırdı. Sertaç Beller, ödülün gurur verici olduğunu...

Sıfır atıkla LED TV Vestel`e ödül getirdi

Enerji Günlüğü - Sıfır atıkla LED televizyon üretimi Vestel'e "Çevre Dostu Uygulama" ödülü kazandırdı. Sertaç Beller, ödülün gurur verici olduğunu söyledi. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen İSO Çevre ve Enerji Ödülleri'nin Çevre Dostu Uygulama kategorisinde birincilik ödülü Vestel'in oldu. Vestel, sıfır atıkla gerçekleştirdiği LED televizyon üretimiyle bu ödüle layık görüldü. Vestel'den yapılan açıklamaya göre şirket, geleneksel kaplama teknolojileri yerine dünyada ilk kez uygulanan PVD Sputtering metodunu kullanarak yerine, sıfır atıkla LED TV üretiyor.

Vestel Elektronik Genel Müdürü Sertaç Beller çevreye duyarlı üretimin öncelikleri arasında bulunduğunu belirterek "Aldığımız çevre ödülleri, çabamızın başarıya ulaştığını görmek açısından son derece gurur verici" dedi. Vestel Elektronik'in Yeşil Nokta sahibi bir marka olarak da dikkat çektiğini belirten Beller şöyle konuştu:

"Sadece kaplama değil, ambalaj atıklarının geri kazanımıyla ilgili yükümlülüklerimizi de başarıyla yerine getiriyoruz. Dünyada toplam 31 ülkede, 170 binden fazla firma tarafından her yıl 460 milyar adetten fazla ambalajın üzerinde üretici sorumluluğu açısından uluslararası bir sembol olarak kullanılan Yeşil Nokta'nın da sahibiyiz. Yeşil Nokta'ya sahip şirketler, sürdürülebilirlik faaliyetleriyle öne çıkan markalar."

Sürdürülebilirliğin 3 temel unsuru olan çevre, ekonomi ve sosyal alanlarda tüm çalışanların katılımıyla faaliyetler yürüten Vestel Elektronik, bu çalışmalarla karbon ayak izi ve ham madde kullanımının azalması, kimyasal kullanım kontrolünün sağlanması ve kamuoyunun sürdürülebilirlik konusunda bilinç kazanmasını hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler