1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sigortacılardan G20’ye fosil yakıt teşviklerini kaldırın çağrısı

Sigortacılardan G20’ye fosil yakıt teşviklerini kaldırın çağrısı

Enerji Günlüğü - Uluslararası sigorta şirketleri G20 ülkelerine, 2020 yılına kadar fosil yakıt teşviklerinin kaldırılması yönünde karar almaları...

Sigortacılardan G20’ye fosil yakıt teşviklerini kaldırın çağrısı

Enerji Günlüğü - Uluslararası sigorta şirketleri G20 ülkelerine, 2020 yılına kadar fosil yakıt teşviklerinin kaldırılması yönünde karar almaları yönünde çağrıda bulundu.

Sigorta şirketleri Aviva, Aegon NV ve MS Amlin,  Sigorta Uzmanları Enstitüsü ve Open Energy ile birlikte ortak bir bildiri yayınladı ve Hükümetleri, kömür, gaz ve petrol desteklemenin riskleri konusunda uyardı.

HER YIL 444 MİLYAR DOLAR TEŞVİK

Overseas Development Institute (ODI) ve Oil Change International’nın (OCI) yaptığı araştırmaya göre, G20 ülkeleri her yıl, 444 Milyar Dolar fosil yakıt teşviklerine harcıyor. G20, 2009 yılından fosil yakıtları terkmeye yönelik karar alıyor ama fosil yakıtlara teşviklerin terk edilmesi için henüz bir tarih üzerinde uzlaşılmadı.

Dünyanın en büyük sigorta şirketleri, yayınladıkları ortak bildiri ile G20 liderlerini geçmiş yıllarda sadece sözde kalan kalan bu fosil yakıtları terk etme kararlarını bir takvime bağlamaya çağırdı. Geçen yıl Türkiye’de düzenenen G20 Zirvesi, bu sene 4 ve 5 Eylül 2016 tarihleri arasında Hangzhou, Çin’de düzenlenecek.

Bildiriyi imzalayan Aviva, Aegon NV ve MS Amlin dünyanın en büyük sigorta şirketleri arasında bulunuyor. Toplam varlıkları 1.2 Trilyon Amerikan Doları seviyeleride bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler