1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Silopi Santrali’ne yeni atık depo alanı

Silopi Santrali’ne yeni atık depo alanı

Enerji Günlüğü - Silopi Termik Santrali’nden (STI ve STII-III) kaynaklanan atıkların depolanması amacıyla Tehlikesiz Atık (II. Sınıf) Düzenli...

Silopi Santrali’ne yeni atık depo alanı

Enerji Günlüğü - Silopi Termik Santrali’nden (STI ve STII-III) kaynaklanan atıkların depolanması amacıyla Tehlikesiz Atık (II. Sınıf) Düzenli Depolama Alanı kurulacak. 

Şırnak’ın Silopi İlçesi, Çalışkan ve Görümlü Beldeleri mevkiinde faaliyet gösteren Silopi Termik Santrali’nden (STI ve STII-III) kaynaklanan atıkların depolanması amacıyla depolama alanı yapılacak. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Termik Santralin kuzey yönünde Tehlikesiz Atık (II. Sınıf) Düzenli Depolama Alanı yapılması planı için ÇED Olumlu kararı verdi. 

KÜL, TOZ VE DİĞERLERİ

Söz konusu proje ile dip külü, cüruf, kazan tozu, uçucu kömür külü, baca gazı kükürt giderme işleminden (desülfürizasyon) çıkan kalsiyum bazlı katı atıklar ve baca gazı kükürt giderme işleminden (desülfürizasyon) çıkan kalsiyum bazlı çamurların depolanması hedefleniyor. 

ESKİ DEPO DOLDU

Santralde oluşan atıklar daha öncesinde santralin güneybatısındaki mevcut depolama alanında depolanıyordu. Ancak santralde yeni ünitelerin devreye girmesiyle kül miktarında yaşanacak artışa önlem olarak bu II. Sınıf Düzenli Depolama Sahasının yapımı planlandı. 

6 YIL KULLANILACAK

Projenin toplam ömrü maksimum kapasite (STI ve STII-III) hesaplanarak 6 yıl olarak planlandı. Yapılacak geri kazanım ve değerlendirme çalışmaları ile bu süre uzayabilecek. ÇED Olumlu kararı verilen projenin bedeli 25.175.000 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler