1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovakya Rusya’dan petrol alıp Ukrayna`ya doğalgaz aktaracak

Slovakya Rusya’dan petrol alıp Ukrayna`ya doğalgaz aktaracak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Slovakya'ya yılda 6 milyon ton petrol satması gündemdeyken, Slovakya'nın Ukrayna'ya doğal gaz sağlaması şartları bugün...

Slovakya Rusya’dan petrol alıp Ukrayna`ya doğalgaz aktaracak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Slovakya'ya yılda 6 milyon ton petrol satması gündemdeyken, Slovakya'nın Ukrayna'ya doğal gaz sağlaması şartları bugün bir toplantı ile ele alınacak.

Ukrayna Enerji Bakanlığı sözcüsünün verdiği bilgiye göre, Ukrayna, Slovakya ve AB Komisyonu temsilcileri bugün Kiev'de bir araya gelerek  Slovakya'nın Ukrayna'ya doğal gaz sağlaması şartlarını ele alacaklar. Öte yandan, Rusya Enerji Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre Rusya'nın Slovakya’ya yılda 6 milyon tona varan miktarda petrol satması ve bu miktarı 2029 yılı sonuna kadar sürdürmesi konusunda görüşmeler sürüyor.

Rusya ve Slovakya’nın petrol satış anlaşmasını 2014 yılı sonundan önce imzalamak istedikleri belirtilirken, Bratislava'da yapılan görüşmelere Rusya Enerji Bakanlığı'nın petrol ve gaz departmanı başkanı Mikhail Gryaznov ve Slovakya Ekonomi Bakanlığı uluslararası ilişkiler müdürü Alain Zhakova katıldı.

Slovakya ve Ukrayna enerji bakanları ve AB Komisyonunun enerjiden sorumlu üyesi Guenther Oettinger, dün Slovakya'nın başkenti Bratislava'da bir araya gelmişlerdi. Toplantıda Slovakya, Ukrayna'ya doğal gazı hali hazırda Rusya'dan gaz almak kullandığı ana hat üzerinden değil, yılda 10 milyar metreküp taşıma kapasiteli yeni bir hat üzerinde sağlamayı teklif etmişti.

Slovakya'nın Ukrayna'ya Rusya'dan gelen ana hat üzerinden gazı geri döndürerek gaz sağlamasının yapılmış anlaşmalara aykırı olacağı değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler