1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solakoğlu, Erzurum’da güneş santrali kuracak

Solakoğlu, Erzurum’da güneş santrali kuracak

Erzurum’un Hınıs ilçesinde 15 MW kurulu gücünde lisanssız Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Solakoğlu Grup santral için 260 milyon TL yatırım yapacak.

Solakoğlu, Erzurum’da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Solakoğlu, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 260 milyon TL yatırımla Erzurum’da güneş enerji santrali kurup işletecek. 

Solakoğlu Taah. ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, Erzurum ili, Hınıs ilçesi sınırları içerisinde 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 260 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 37,5 hektarlık mera vasıflı alanda kurulacak lisanssız santralde güneş enerjisi “Fotovoltaik Güneş Teknolojisi” ile fotovoltaik hücreler vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek. Kurulacak olan santralde gücü 500 wp olan 40 bin adet güneş paneli ve gücü 3000 kwa olan ve 5 adet inverter yer alacak. 

Santralde yılda 30 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik iletim veya dağıtım sistemine verilecek. Bağlantı yeri Hınıs TM’ OG barası olarak planlanıyor. Üretilen elektrik şirketin enerji ihtiyacını karşılamada kullanılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler