1. HABERLER

  2. PETROL

  3. S&P Global: OPEC+’nın üretimi artmaya devam ediyor

S&P Global: OPEC+’nın üretimi artmaya devam ediyor

S&P Global Platts, OPEC+’nın üretiminin artmaya devam ettiğini ve Ocak ayında aylık bazda 440 bin varil/gün arttığını açıkladı.

S&P Global: OPEC+’nın üretimi artmaya devam ediyor

Enerji Günlüğü - S&P Global Platts, OPEC+’nın üretiminin artmaya devam ettiğini ve Ocak ayında aylık bazda 440 bin varil/gün arttığını açıkladı.

Londra merkezli enerji ve emtia bilgileri sağlayıcısı S&P Global Platts'ın anketine göre, OPEC ve müttefiklerinin ham petrol üretimi Ocak ayında da artmaya devam etti. Son 7 aydır artan üretim, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre 440 bin varil/gün artış gösterdi. Son 7 ayda OPEC+'nın günlük petrol üretimi 2 milyon varil/gün arttı. 

Ocak ayında OPEC’'in üretimi bir önceki aya göre 270 bin varil/gün artarak 25,70 milyon varil/gün olurken, Rusya öncülüğündeki üreticilerin petrol üretimleri de 170 bin varil/gün artarak 12,91 milyon varil/güne çıktı. 

Suudi Arabistan'ın 9,11 milyon varil/gün üretim yaptığı ve Rusya'nın 9,25 milyon varil/gün petrol arz ettiği Ocak ayında OPEC+'nın arz kısıntısı anlaşmasına uyumları yüzde 101 oldu.

LİBYA’NIN ÜRETİMİ GREV NEDENİYLE GERİLEDİ

Öte yandan, Libya’nın petrol üretimi Hariga limanından sevkiyatın grev nedeniyle durmasının ardından 1,04 milyon varil/güne geriledi. Libyan'nın petrol üretimi 2020 yılı sonunda 1,3 milyon varil/güne kadar yükselmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler