1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Star Rafineri’nin depolama kapasitesi arttırılacak

Star Rafineri’nin depolama kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - STAR Rafineri A.Ş. tarafından İzmir’in Aliağa ilçesinde PETKİM yarımadası sınırları içerisinde ilave tank sahası kurularak rafinerinin...

Star Rafineri’nin depolama kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - STAR Rafineri A.Ş. tarafından İzmir’in Aliağa ilçesinde PETKİM yarımadası sınırları içerisinde ilave tank sahası kurularak rafinerinin depolama kapasitesi 260 bin m3 artırılacak.

Azeri petrol şirketi SOCAR’ın Türkiye çalışmalarını yürüten SOCAR Türkiye grubu tarafından işletilen Star Rafineri’ye ilave tank sahası kurulması planlanıyor. Proje için 172 bin 517 m2 alan kullanılacak. Proje maliyetinin ise toplam 120 milyon dolar olması öngörülüyor.

Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasiteli, Türkiye’nin ilk özel sektör rafinerisi unvanını taşıyan rafineride STAR tarafından 2 adet 100.000 m3 kapasiteli ham petrol tankı, 2 adet 30.000 m3 kapasiteli fuel oil tankı ve bunlara bağlı yapıların yer alacağı ilave bir tank sahası yapılacak. Böylece rafinerinin depolama kapasite 260.000 m3 artırılacak.

Kurulacak olan 2 adet ham petrol tankı, Rafineriye gelen ham petrolün tamamının büyük gemiler (Suezmax) ile taşınmasını sağlayacak. Bu durum, ham petrol navlun maliyetini düşürerek rafineri karlılığını arttıracak. 2 adet fuel oil tankı ise rafinerinin kapasite kullanım oranını arttıracak, rafinerinin işletme güvenirliğini sağlayacak, olası rafineri duruşlarını azaltacak olup, ağır ve daha ucuz ham petrollerini rafineride işlenebilmesini sağlayabilecek. 

HALK PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRİLECEK

Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27/12/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Enerji Günlüğü 

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler