1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Stellantis, otonom paylaşımlı yolculuk hizmetleri sunacak

Stellantis, otonom paylaşımlı yolculuk hizmetleri sunacak

Otomotiv şirketi Stellantis, otonom paylaşımlı yolculuk hizmetleri sunacak robotaksilerini geliştirmek üzere NVIDIA, Foxconn ve Uber ile işbirliği yapacak.

Stellantis, otonom paylaşımlı yolculuk hizmetleri sunacak

Enerji Günlüğü - Aralarında Opel, Fiat, Alfa Romeo, Peugeot ve Citroen’in de bulunduğu 14 otomobil markasının çatı şirketi Stellantis, otonom paylaşımlı yolculuk hizmetleri sunacak robotaksilerini geliştirmek üzere NVIDIA, Foxconn ve Uber ile işbirliği yaptı. 

İşbirliği kapsamında Stellantis, robotaksi hizmeti sunacak araçları üretecek. Bu araçlar, NVIDIA ve Foxconn tarafından geliştirilen otonom sürüş sistemiyle donatılacak. Uber ise bu araçları kendi paylaşımlı yolculuk platformunda hizmete sokacak. 

Robotaksilerin üretimi 2028’de başlayacak. Uber, ilk etapta 5 bin aracı ABD’de kullanıma sunacak. 

Stellantis, kısa bir süre önce Avrupa pazarı için robotaksiler üretmek üzere otonom sürüş yazılımları geliştiren Çin merkezli Pony.ai ile de işbirliği yapmıştı.