1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Süleyman Soylu: Maalesef 14 kaybımız var

Süleyman Soylu: Maalesef 14 kaybımız var

Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Soylu 14 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Süleyman Soylu: Maalesef 14 kaybımız var

Enerji Günlüğü - Bartın Amasra’da patlama olan maden ocağına Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. Soylu 14 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı kömür madeninde meydana gelen patlamanın ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

“ŞU ANA KADAR KAYIP SAYISI 14”

Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ana kadar 14 işçinin hayatını kaybettiğini tespit ettiklerini bildirdi ve şöyle konuştu, “Bu vardiyada çalışan kardeşimizin sayısı 110. Riskli bölgede yani 300-350 kotta çalışan kardeşimizin sayısı 44+5. 49. Valimizin açıklamasındaki gibi. 110 da dahil olmak üzere içeriden çıkan, kendisi çıkanlar var çıkarılanlar var hastaneye intikal eden toplam sayı 21. 7 kişi de yolda toplam 28 kişi. Bu 21 kardeşimizin şu anda 14’ü hayatını kaybetmiş durumda. Bu bilgileri çeşitli zaman dilimlerinde sizlerle paylaşacağız. Vatandaşlarımızdan farklı bilgilere itibar etmesinler. Tekrar geçmiş olsun. Başımız sağ olsun”.

İLK DEĞERLENDİRME: MUHTEMELEN GİRZU PATLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de olayın nedeni hakkında grizu patlaması değerlendirmesi yapıldığını ancak tam tetkikin arama kurtarma çalışmalarından sonra yapılacağını kaydetti. Fatih Dönmez madendeki galerilerde havalandırmanın sorunsuz çalıştığını; itfaiye ve sağlık ekiplerinin de kurtarma ekiplerine destek verdiğini söyledi. Dönmez sözlerini şöyle tamamladı, “Ölen işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyorum. Bugün saat 16.00-24.00 vardiyasında 18.15 sıralarında bu patlama hadisesi meydana geldi. Patlama hadisesini müteakip de öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler. Biraz önce de sayın bakanımız ifade etti, yaralılarımız var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Galerilerin bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise yayan müdahaleler, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içindeyiz. Tekrar başımız sağ olsun diyoruz”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler