1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP`ta her üç borudan biri Borusan, Erciyas ve Noksel`den

TANAP`ta her üç borudan biri Borusan, Erciyas ve Noksel`den

Enerji Günlüğü - TANAP boru ihalesinin 420 milyon dolarlık üçte birlik bölümünü, Türkiye menşeli şirketler Borusan Mannesman, Noksel Boru ve Erciyas...

TANAP`ta her üç borudan biri Borusan, Erciyas ve Noksel`den

Enerji Günlüğü - TANAP boru ihalesinin 420 milyon dolarlık üçte birlik bölümünü, Türkiye menşeli şirketler Borusan Mannesman, Noksel Boru ve Erciyas Boru Konsorsiyumu kazandı.

TANAP Boru ihalesi sonuçlandı ve imzalar bugün atılacak. İhaleden kimlerin ne kadar pay aldığı da netleşmeye başladı.

Borusan Mannesmann tarafından yapılan açıklamada Şirket'in de içinde bulunduğu Konsorsiyum'un Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) kullanılacak borular için açılan ihaleyi kazandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, yaklaşık 1900 kilometre uzunluğundaki TANAP'a sağlanacak 1.2 milyon tonluk çelik borunun üçte birini Borusan Mannesman, Noksel Boru ve Erciyas Boru Konsorsiyumu tedarik edecek. Bu tedariğin parasal karşılığı yaklaşık 420 milyon dolar olarak ifade edilirken, Borusan Mannesmann'a düşen kısmın ise 140 milyon dolar olacağı belirtildi.

Borusan Mannesmann'ın ihaleden payına düşen kısım, şirketin 2013 brüt satış hasılatının yaklaşık dörtte birine karşılık geliyor. 

TANAP'TA BORULARIN YÜZDE 80'İ YERLİLERİN OLACAK...

Önceki ve Sonraki Haberler