1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP fiber optik kablo ve SCADA sistemi alacak

TAP fiber optik kablo ve SCADA sistemi alacak

Enerji Günlüğü - Trans Adriatic Pipeline AG, Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) için ihaleyle SCADA sistemi ve fiber optik kablo satın alacak.Azeri...

TAP fiber optik kablo ve SCADA sistemi alacak

Enerji Günlüğü - Trans Adriatic Pipeline AG, Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) için ihaleyle SCADA sistemi ve fiber optik kablo satın alacak.

Azeri doğalgazını 2020 yılına kadar Türkiye sınırından İtalya'nın güneyine taşımayı amaçlayan TAP Konsorsiyumu,projenin inşası için mal ve hizmet alım sürecinin sonuncusunda, şirketleri SCADA sistemi ve optik kablo tedariki için ön-yeterlilik seçmelerine davet etti.

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) tarafından yapılanbasın açıklamasına göre, ihale edilecek iş SCADA sisteminin mühendislik, tedarik ve kurulumu ile yaklaşık 1.550 kilometre fiber optik kablonun çekilmesi işini kapsıyacak.

İstekli şirketler ön-yeterlilik için 30 Eylül tarihine kadar başvurabilecekler. Ön-yeterlilik seçimleri sonrası TAP bu yılın sonunda ihale düzenleyecek ve ihale 2016 ortalarında tamamlanacak.

ÇALIŞMALAR DAHA GÜVENLİ OLACAK

TAP proje müdürü Norman Ingram, bu son ön-yeterlilik ihaleleri ile TAP'ın bir diğer önemli aşamaya ulaşacağını belirterek, SCADA sistemi ve fiber optik kablonun döşenmesiyle boru hattı çalışmalarının güvenli ve etkin bir şekilde izlenip kontrol edilebileceğini söyledi.

TAP boru hattı Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasından çıkarılan ve Türkiye'nin batı sınırına kadar Trans-Anadolu boru hattı (TANAP) ile taşınacak doğalgazı 2020 yılı sonuna kadar Avrupa'ya ulaştıracak.

Yaklaşık 870 kilometre uzunluğunda kurulacak TAP boru hattı, Türkiye-Yunanistan sınırındaki Kipoi'den başlayarak Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'ni geçerek İtalya'nın güneyine ulaşacak.

TAP'ta BP'nin yüzde 20, Statoil'in yüzde 20, Fluxys'in yüzde 16, Total'in yüzde 10, E.ON'un yüzde 9 ve Axpo'nun yüzde 5 payı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler