1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tekirdağ'da doğalgaz aranacak

Tekirdağ'da doğalgaz aranacak

Enerji Günlüğü - Thrace Basın Natural Gas, Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinde Doğu Ataköy-3 adlı arama kuyusu ile doğalgaz arayacak.Thrace Basın Natural...

Tekirdağ'da doğalgaz aranacak

Enerji Günlüğü - Thrace Basın Natural Gas, Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinde Doğu Ataköy-3 adlı arama kuyusu ile doğalgaz arayacak.

Thrace Basın Natural Gas (Türkiye) Corporation Türkiye-Ankara şubesi tarafından Tekirdağ İli, Hayrabolu İlçesi'nde 12.360 m2'lik bir alanda Doğu Ataköy-3 adlı arama kuyusu ile doğalgaz arama faaliyeti gerçekleştirilecek.

Sahada gerçekleştirilecek sondaj faaliyeti, faaliyet sahibi adına VIKING INTERNATIONAL LTD. ŞTİ. tarafından gerçekleştirilecek.

Arama faaliyetleri sonrasında üretime geçmek için yeterli kaynak bulunması durumunda ÇED Yönetmeliği hükümlerine göre başvuru yapılacak ve üretime o aşamadan sonra başlanacak.

12.360 m2'lik alanda 1 adet sondaj kuyusu ile yapılacak arama çalışmalarının toplam 112 gün sürmesi planlanıyor. Planlanan projenin bedeli ise 900.000 TL olarak belirlendi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Tekirdağ Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler