1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca vefat etti

TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca vefat etti

TEMA vakfının kurucusu ve tarım çalışmaları nedeniyle ‘Toprak Dede’ olarak bilinen Hayrettin Karaca 97 yaşında yaşamını yitirdi.

TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca vefat etti

Enerji Günlüğü - TEMA vakfının kurucusu ve tarım çalışmaları nedeniyle ‘Toprak Dede’ olarak bilinen Hayrettin Karaca 97 yaşında yaşamını yitirdi.

Tarım üzerine çalışmalarıyla ‘Toprak dede’ diye bilinen Hayrettin Karaca 97 yaşında yaşamını yitirdi. Hayrettin Karaca, TEMA vakfının kurucusuydu. Hayrettin Karaca Alternatif Nobel ödülüne layık görülmüş, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da ‘Orman Kahramanı’ seçilmişti.

HAYRETTİN KARACA KİMDİR?

Hayrettin Karaca 4 Nisan 1922 yılında Bandırma’da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra ailesinin işinin başına geçip triko-örme olan bu işi ülkenin en başarılı sanayi kuruluşlarından biri yaptı. Karaca ellili yaşlarında, Türkiye’nin ilk özel arboretumunu kurdu ve yurtiçi-yurtdışında gezdiği her yerden tohumlar topladı, botanik bahçelerini gezdi ve bağlantılar kurdu. Karaca’nın Yalova’da kurduğu Karaca Arboretumu, dünyanın her tarafındaki botanikçiler tarafından bilinmektedir. Yılda iki kez yayınlanan Arboretum Magazin’i bilimadamlarının araştırma ve görüşlerinin yayınlandığı bir forum olmuştur. Türkiye için adeta bir gen koruma merkezi olan Karaca Arboretumu içerisinde 14.000 türü barındırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler