1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tohma HES’in devir sözleşmesi imzalandı

Tohma HES’in devir sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Malatya'da bulunan Tohma HES ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme kapsamında Tohma Enerji'ye devri ile...

Tohma HES’in devir sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Malatya'da bulunan Tohma HES ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme kapsamında Tohma Enerji'ye devri ile ilgili sözleşme imzalandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların Tohma Enerji A.Ş.'ye devri ile ilgili sözleşmenin imzalandığını duyurdu. 

ÖİB'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Makamının 31/10/2018 tarihli ve 291 sayılı kararına istinaden Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların Tohma Enerji A.Ş.ye 57.500.000 tl bedelle 49 yıl için işletme hakkının verilmesine ilişkin İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi 02/01/2019 tarihinde imzalanmıştır" denildi.

Malatya Yazıhan'da Tohma Çayı üzerinde kurulu olan 12,5 MW'lık Tohma Hidroelektrik santrali, ortalama 41.917.156 kilovatsaat elektrik üretimi ile 12.664 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm  elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. Konut elektrik üretimi dikkate alındığında ise, 13.307 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde elektrik üretimi yapıyor. 

TOHMA HES ÖZELLEŞTİRİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler