1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Libya petrolü için devrede

Total Libya petrolü için devrede

Libya'daki ateşkes sonrası Fransız Total şirketi ülkedeki petrol üretimini artırmak için Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) ile görüşmelere başladı.

Total Libya petrolü için devrede

Enerji Günlüğü - Libya'daki ateşkes sonrası Fransız Total şirketi ülkedeki petrol üretimini artırmak için Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) ile görüşmelere başladı.

Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) ve Fransız petrol şirketi Total , NOC'un çıkardığı petrol miktarını yükseltmeyi ve Total'in Libya'daki yatırımlarını artırmayı görüştü.

Libya'da 23 Ekim'de varılan ateşkes ve seçim tarihinin belirlenmesi sonrası, Fransız Total petrol şirketi, ülkedeki doğalgaz ve petrol üretiminin yeniden artırılması için görüşmelere başladı. Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sunallah ile video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda bir araya gelen Total Orta Doğu ve Kuzey Afrika keşif ve üretim departmanının başı Stephane Michel üretim kapasitesinin artırılarak üretimin en üst seviyeye nasıl çıkarılacağını görüştü. Görüşmelerin temelinde Total'in Libya'daki petrol üretimine yapacağı yatırımlar vardı.

Libya'nın petrol üretimi, Libya'nın doğusuna hakim olan Halife Hafter'e bağlı birliklerin ülkenin petrol ihracatını engelleyen sekiz aylık ablukayı Eylül'de kaldırması sonrasında istikrarlı bir şekilde artıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler